«ΙPfavloskyklos» είναι ένας καλλιτεχνικός σύλλογος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Εργασίας.

Ιδρύθηκε από ανθρώπους με πάθος για ένα ταξίδι προς τον εθελοντισμό. Η έννοια του Εθελοντισμού συνδέεται με την Αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, που έχει αρχικά την αγάπη για τον άνθρωπο.

Τα κίνητρα, η συνέπεια και το ήθος μας, μας έχουν οδηγήσει σε πολύτιμες συνεργασίες, με κοινωφελής οργανισμούς οι οποίοι εκτελούν φιλανθρωπικό, φιλοζωικό, περιβαλλοντικό η πολιτιστικό έργο και προωθούμε δωρεάν την δράση τους, με όλα τα μέσα τα οποία διαθέτουμε για να στηρίζουμε την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

Με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, συνεστιάσεων, πολιτιστικών δρώμενων και άλλων πρωτοβουλιών, σε χώρους υψηλής αισθητικής όπως στο Μέγαρο Μουσικής, Μιχάλης Κακογιάννης, Ελληνικός Κόσμος , Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσφέρουμε ψυχαγωγικές δράσεις, που μπορουν να αναδεικνύουν τον καλύτερο εαυτό του κάθε ανθρώπου.

Εκ νέου πρόθεσή μας είναι να αλλάξουμε τον αρνητικό τρόπο που σκεφτόμαστε, τι σημαίνει για τον καθένα να μεγαλώνει και να γερνά!

Η ανάγκη και το κοινωνικό ζήτημα

Τι εννοούμε να έχουμε ωραία γηρατειά, να γεράσουμε και να περνάμε ωραία;

Όχι μόνο να προσθέσουμε χρόνια στη ζωή μας, αλλά Ζωή στα χρόνια μας έχοντας, ενεργή γήρανση!

Να είμαστε σε mood ενεργής γήρανσης;

Σημαίνει να γερνάμε με χάρη! Η καλή προσαρμογή του ατόμου της μεγάλης ηλικίας στις δυνατότητες και περιορισμούς του γήρατος, είναι αυτό που αναφέρεται ως “πετυχημένα ή καλά γηρατειά”.

Ενεργός γήρανση σημαίνει,

  • Άσχετα από την ηλικία μας, να μπορούμε πάντα να συμμετέχουμε δραστήρια στην κοινωνία και να απολαμβάνουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
  • Στόχος μας ως κοινωνία αλλά και ως ατομική ευθύνη, πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του τεράστιου δυναμικού που διαθέτουμε, ακόμη και σε πιο προχωρημένη ηλικία – και να μεγαλώνουμε με καλή υγεία, ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.
  • Να αισθανόμαστε πιο ικανοποιημένοι από τη δουλειά μας, πιο ανεξάρτητοι στην καθημερινή μας ζωή και πιο ενεργοί πολίτες.
Το επιστέγασμα της ολοκλήρωσης των ανθρώπων που αγωνίστηκαν να επιτύχουν σ’ ολόκληρη τη ζωή τους, είναι ότι οι ηλικιωμένοι είναι άτομα που μπορούν να αναπτυχθούν συναισθηματικά, πνευματικά και να αποκτήσουν νέες εμπειρίες μέχρι το τέλος της ζωής τους. 
Είναι σημαντικό να μας δοθεί η ευκαιρία να αναρωτηθούμε σχετικά με τα αρνητικά στερεότυπα και τις διακρίσεις λόγω ηλικίας που κάνουμε πολλοί, καθημερινά.
 
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
 
Η κοινωφελής δράση διαθέτει ένα δίκτυο συνεργατών και εκπαιδευμένων εθελοντών που στηρίζουν σημαντικά τη βιωσιμότητα του έργου της και το όραμα των ιδρυτών της.
Πολλοί από αυτούς είναι καλά εκπαιδευμένοι και άριστα οργανωμένοι, με τεράστια εμπειρία στη διοργάνωση εκδηλώσεων καθώς και με ένα δίκτυο συνεργατών το οποίο αποτελείται από ψυχολόγους, φυσικοθεραπευτές, ηθοποιούς, φωτογράφους, cameramen, σκηνοθέτες, beauty directors κ.α.
Γίνε εθελοντής.
Ακρογωνιαίος λίθος του «IPfavloskyklos» είναι οι εθελοντές του, που με τη δική τους πολύτιμη προσφορά συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου μας.